Wat kan ik verwachten van het retreat?

Gepubliceerd op 6 november 2023 om 10:11

Deelnemer Ellen deelt haar ervaringen

Is dit retreat iets voor mij? Wat kan ik verwachten? Is dit het juiste moment? Misschien twijfel je nog om het retreat van Retreat your soul te volgen. Het is toch een spannende stap. Ellen van den Brand deelt haar ervaringen met jou. Zij ging in oktober met ons mee naar Ibiza om het retreat te volgen. We gingen met haar in gesprek. 

 

Ellen, wat waren jouw verwachtingen van het retreat?

‘Het was een spontaan idee om op deze manier lekker weg te gaan. Ik ben er open ingestapt. Ik wilde nieuwe sportstijlen proberen en ik was erg benieuwd naar de ademsessies. Dit was een mooie manier om daarmee in aanraking te komen. Dat het zo bijzonder zou zijn, had ik niet verwacht. Het is veel meer dan een gewoon yoga retreat. De ademsessies laten je kanten ontdekken die je had afgesloten of vergeten was. Ik ben best nuchter, maar er gebeurde wonderlijke dingen. Het werd een reis door mezelf. Nog veel beter!’

 

Wat was het hoogtepunt van het retreat? 

‘Oef, één hoogtepunt is lastig’, zegt Ellen lachend. ‘Er waren heel veel hoogtepunten. Waaronder de ademsessies elke ochtend in combinatie met prachtige muziek. Dit prikkelde mijn lijf op een hele bijzondere manier. Ook vond ik het bijzonder hoe je met een groep onbekenden dit avontuur instapt en heel snel diepgaande gesprekken voert. Daardoor ontstonden er mooie connecties. 

De villa in een rustige omgeving, de sessies onder de oude vijgenboom, het weer én het eten van sterrenkwaliteit maakte het plaatje helemaal compleet!’

 

Zijn er specifieke inzichten die je meeneemt naar huis?

‘Ik had nog nooit iets met ademhaling gedaan, dus op het begin kon ik dingen niet zo goed loslaten. Door de goede begeleiding elke dag kon ik me overgeven, de controle uiteindelijk loslaten en ultiem ontspannen, heerlijk! Ik heb meer leren voelen wat ik echt wil en wie ik echt ben. Daar wil ik hierna echt iets mee doen. Ik heb zelfs weer getekend na een hele lange tijd!’

 

Hoe ervaarde je de begeleiding tijdens het retreat?

‘Er is oprechte aandacht en interesse voor je, dat maakte dit retreat zo persoonlijk. De coaches zijn professioneel. Bovendien wil ik een groot compliment geven aan Femke, die alles tot in detail heeft georganiseerd. Alles klopt gewoon! Ze heeft enorme voelsprieten om de juiste mensen bij elkaar te brengen, dat maakt het tot een uniek retreat. 

De afwisseling tussen bewegen, rustmomenten, gezond eten en voldoende vrije tijd was ook perfect. Femke & Rens creëren daarmee een positieve invloed op de groep, dat vind ik zo knap!’

 

Zou je dit retreat aanraden?

‘Zeker! Ik ga zelf ook nog een keer mee. Als je graag nieuwe dingen wilt ontdekken is het zeker een aanrader. Het is een combinatie van ontspanning en verdieping. Alleen, maar ook met gelijkgestemden. 

Dit mag je jezelf echt gunnen. Het is een cadeau voor jezelf om weer terug te gaan naar de basis, weer te leren voelen: wie ben ik? En even weg te zijn van de ratrace thuis. Het is het meer dan waard!', zegt Ellen enthousiast. 

 

Ellen van den Brand is 54 jaar. Ze woont in Boxmeer samen met haar man en 3 kinderen. Ze werkt als Regisseur leven lang Leren bij Bibliotheek BiblioPlus in Boxmeer. In haar vrije tijd doet ze yoga, sport ze en heeft ze een grote liefde voor planten.

 

Reactie plaatsen

Reacties

femke
7 maanden geleden

Lieve Ellen,

Wat een super mooie blog heb je samen met Shirley geschreven, wat een groot compliment voor ons, bedankt!

Wij (ik & Rens) zijn mega trots op jou! En wat een mooi mens ben je! Jij bent altijd welkom bij ons.

We zien je graag bij ons in Boxmeer en weer een keer op Ibiza!

Liefs